Poczuj smak prawdziwej tradycji, opartej na unikatowej, rodzinnej recepturze.

Pączkowni powstają najwyższej jakości pączki, które zachwycają smakiem i aromatem. Przepis oparty jest na unikatowej, rodzinnej recepturze, która od 1937 roku przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Dzięki temu, każdy kęs naszych pączków przeniesie Cię w czasie i pozwoli poczuć smak prawdziwej tradycji.

Mamy dla Ciebie ponad 20 różnych rodzajów wypieków. Od klasycznego pączka z powidłami, który jest absolutnym hitem, przez pączki z czekoladą, karmelem, truskawkami, aż do wyjątkowych drożdżówek. Niezależnie od preferencji, znajdziesz swojego faworyta w naszym bogatym menu. Zapraszamy do naszych cukierni! 

MENU

Pączek

Pączek z Twoim ulubionym nadzieniem

Choco pączki

BOX kulki serowe

Kawa

Faworki

Oponki serowe

Trójkąty DUO

Warkocze

Donuty

Jagodzianki

Rogal z białym makiem

Zestawy dla dzieci

SMAKI

MARMOLADA

Smak róży przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, kiedy babcia w swojej spiżarce zawsze miała pod ręką słoiczki marmolady o niepowtarzalnym smaku i aromacie.

Nadziewamy nią pączki, aby móc dzielić się z Tobą tym, co dobre i polskie.

OWOCOWE

malina. truskawka. wiśnia. jagoda. czarna porzeczka. owoce leśne. brzoskwinia. jabłko. dynia. marakuja.

Wyróżniają się niezwykłą delikatnością i unikalną konsystencją.

Z pewnością przypadną do gustu zarówno starszym, jak i młodszym miłośnikom słodkości. 

Z lukrem i cukrem pudrem

Tradycyjnie podane. 

Oprószone lukrem lub cukrem pudrem.

RECEPTURA

01

Podstawą jest ciasto z mąki, cukru, jaj, masła, mleka i prawdziwych jaj, a tajemnica tkwi w proporcji składników i odpowiedniej kolejności mieszania.

02

Ciasto wyrabiamy na stole, wałeczek dzielimy na tzw. presy, czyli równe kawałki szprycowane marmoladą.

03

Na desce układamy pączki, a następnie gotowe i uformowane trafiają do garownika.

04

Pączki dalej rosną w wilgotnym i ciepłym miejscu. Tu nabierają objętości gotowej już do smażenia.

05

Przystępujemy do kąpieli pączków w tradycyjnym smalcu aż do uzyskania rumianego koloru i idealnej obrączki.

06

Po odparowaniu, pączki lądują w pomadzie, a stamtąd już na półki Pączkowni, do pudełek i na polskie stoły.